עשור ראשון: יום אחד ראה ישראל גוטמן סמל על דש חברו, מהו סמל זה ? שאל, והחבר השיב: רוטרי והסביר את מהות הארגון ופעילותו.
התקופה תחילת 1960, ישראל גוטמן פנה לחברים בכפר סבא וביקש מהם להצטרף אליו בהקמת מועדון.
"כפר סבא היא עיר סוציאליסטית וזה לא מתאים לה, זה לא יתפוס בכפר סבא, זה לסנובים ולא למעמד הפועלים" – אלו חלק מהתשובות שקיבל גוטמן לפניותיו, אך הוא לא הרים ידיים והצליח לרכז סביבו 20 אנשים רציניים שהאמינו שיש מקום לארגון התנדבותי בכפר סבא.
מלון או מסעדה לא היו בכפר סבא והם התחילו להיפגש בבית היולדות הישן ולאחר תקופה קצרה עברו לבית ויצו במרכז העיר.
בדצמבר 1960 קיבל המועדון את הצארטר שלו.
מאז מעורה המועדון בפעילות הקהילתית בעיר , מוביל פרויקטים ומציב כיוונים. הפרויקט הראשון ב 1960 היה שיקום מטבח במוסד ילדים, לאחר מכן אימצנו את פלוגת משמר הגבול שישבה בין כפר סבא לקלקיליה . ב 1964 הקמנו את קרן המלגות לתלמידים מצטיינים אשר חילקה מלגות מאז ועד היום למעל 1,000 נערות ונערים. ב 1965 התחלנו את מבצע הטיולים לקשישי העיר שנקרא "והדרת פני זקן " – פעולה שהתמסדה עם הזמן , עברה לידי העירייה ומופעלת עד היום בחג הסוכות בשיתוף מלא של חברי המועדון עד עצם היום הזה.
הקמנו ספריות בבתי ספר, בביה"ח מאיר במרכזים קהילתיים ובמועדוניות. יזמנו והפעלנו את פרויקט "איש השרות הנאמן", מבצע "חלון הראווה היפה", מבצעי נקיון בחנויות ובחופי הים. הפעלנו פרויקט "כסות חורף" לילדים נזקקים ולקשישים , פעולה שנתמסדה גם היא ועברה לניהולה של מח' הרווחה בעירייה , תוך שיתוף מלא של המועדון , פעילויות למען מועדון העוורים, תחרות כשרונות צעירים, הסעת חיילים, הסעת חולים ומשפחותיהם לשיקום, מבצעים לביעור נגע הסמים ולשמירה על איכות הסביבה.